У оквиру Пројекта  “Дивац пољопривредни фондови у граду Ужице” –  Фондација “Ана и Владе Дивац” у сарадњи са градом Ужице, расписује конкурс за доделу бесповратних средстава у износу од  3.700.000,00 динара за развој овчарства као пољопривредене делатности  за најмање 20 пољопривредника који имају место пребивалишта на територији града Ужице.

„Помоћ није у новцу него у роби, а укључује набавку 7 уматичених женских јагњади расе сјеничка праменка, старости најмање 3 месеца, минималне тежине 30кг“, рекла је овим поводом Сања Јанковић чланица Градског већа задужена за пољопривреду и додала да „потенцијални добитници донације имају обавезе да из сопствених средстава купе још три јагњета пре него што добију донацију а да до друге половине 2021. године број женских уматичених грла оваца у њиховом стаду буде најмање 20“.

Сарадња Града Ужица са Фондацијом “Ана и Владе Дивац” траје од 2016. године и до сада је 46 домаћинства добило субвенцију као резултат ове сарадње.

Основни критеријуми за добијање субвенције су пребивалиште на територији града Ужица, регистровано пољопривредно газдинство а сваки захтев ће бити обрађен и кроз систем бодовања где ће предност имати млади пољопривредни произвођачи.

Конкурс ће бити отворен од 16. јула 2018. године до 6. августа 2018.године.