Поштовани грађани,

Налазимо се у периоду када је епидемија КОВИД 19 на свом врхунцу који ће, према изјавама стручњака, трајати наредних десетак дана.  Реална је опасност од појаве повећаног број случајева обољевања. Грађане града Ужица не треба да завара релативно мали број случајева,  пошто се ситуација увек може у врло кратком времену променити.

Од највећег је значаја да се у наредним данима строго придржавамо мера које је држава прописала. Апелујемо на све грађане да своје кретање и боравак на отвореном простору сведу на најмању могућу меру, да избегавају окупљања како на јавном месту тако и у својим домовима и поштују прописано растојање када стоје у реду у продавници и другим јавним објектима. Апелујемо на грађане да се придржавају мера личне заштите, да носе маску и рукавице увек кад постоји и најмања шанса да могу доћи у контакт и одржавају личну хигијену.

Град Ужице предузима све потребне мере предвиђене за овакве ситуације и спреман је да одговори и већим изазовима. Трудимо се да решавамо проблеме наших суграђана и у томе у највећој мери успевамо.

Упркос свим мерама које предузима држава и град Ужице, епидемија се не може зауставити, нити спречити њене последице без одговорног односа грађана. Од сваког појединца зависи коначни исход. Треба да останемо солидарни и одговорни, да се потрудимо да дисциплинујемо себе и све око нас и да заједнички издржимо период пред нама како би последице епидемије биле што је могуће мање.

Градски штаб изражава захвалност свим институцијама, привредним и другим организацијама и пре свега великом броју грађана на одговорном односу и разумевању за насталу ситуацију и њиховој спремности да дају свој допринос.

У Ужицу, 08.априла 2020.године

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА УЖИЦА