Паљењу бадњака на Бадње вече , поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића , испред Цркве Светог Ахрангела Гаврила у Севојну присуствовао је велики број грађана.

Верници су се окупили у поподневним сатима у порти Цркве, а поворка на челу са председником градске општине и сарадницима донела је бадњак градске општине .Општински  бадњак пренет је до цркве Светог Ахрангела Гаврила  где је уследило  освећење „црквеног“ и „општинског“ бадњака, што је имало и своју симболику, с обзиром да је бадњак симбол заједништва и јединства ,симбол љубави и светлости .

Затим је уследило традиционално изношење и паљење бадњака у порти цркве у присуству бројних грађана, привредника и представника градске и општинске власти.

Вече пред Божић прошло је уз ватромет, прикладно послужење за све присутне и  богат културно-забавни  програм за који је био задужен КУД „Наш завичај” Севојно.

Вожња коњским запрегама са трубачким оркестром и нашим најмлађим суграђанима , као део културне баштине , улицама Севојна оставила је посебан утисак на све присутне. У овој поворци главна атракција био је „Божић бата” који је деци а и осталим присутнима делио поклоне.

Бадње вече у Севојну  прослављено је онако како и доликује – молитвено, у миру, сложно и достојанствено, у част и славу рођења Христовог.