На Петровдан је у порти цркве Светог Архангела Гаврила у Севојну одржан први „Сабор бећара Севојно“, сусрет певачких група из ужичког краја. Сабор који је окупио 19 певачких група у мушкој и женској конкуренцији, организован је под покривитељством Градске општине Севојно.
У такмичарском програму, у мушкој конкуренцији учестовало је 12 певачких група из Пухова, Косјерића, Прилипца, Рупељева, Јелове Горе, Прилика, Дубоког, Ужица, Рогачице, Ивањице, Злакусе и Буара.
У женској конкуренцији натпевавале су се певачке групе из Пухова код Лучана, Косјерића, Ивањице , Пожеге и из Рогатице из Републике Српске.
Чланови жирија ,Предраг Николић, наставник музичке културе и Вељко Остојић, мајстор трубе, одлучили су да пехаре победника у мушкој конкуренцији понесу певачке групе „Српска шајкача“ из Пухова, „Оморика“ из Ивањице, и „Кнез Лазар „ из Прилипца. Н ајуспешније у женској конкуренцији биле су „Распеване Пожежанке“, чланице „Срспке шајкаче“ и КУД-а „Дукат“ из Косјерића.
Посебна признања добили су најбољи солисти мушке певачке групе „Кадињача“ са Буара и женске певачке групе Удружења „Треће доба“ из Косијерића. „Ужичке лоле“ награђене су за прво учешће, а гошће из Рогатице, КУД „Сретење“ награђене је за најбоље отпевану песму.
Први „Сабор бећара Севојно“ организовала је певачка група „Бећари“ из Севојна.