Одмах по увођењу ванредног стања у Ужицу и Градској општини Севојно ЈКП Биоктош је започео дезинфекцију улица и других јавних површина где се креће највећи број грађана.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић навео је да је дезинфекција започета на основу плана који је усвојио Градски штаб за ванредне ситуације, а ради се дезинфекционим средствима које је препоручила Светка здравствена организација.

„Свакодневно се врши дезинфекција круга Опште болнице са свим стазама, простора око Дома здравља и Центра за мајку и дете, затим простора испред Завода за јавно здравље и Црвеног крста, али и испред капела на Доварју и Сарића Осоју. Дезинфекција око 20 централних улица, Градског трга, Малог трга, платоа испред Народне библиотеке и Градске куће и Малог парка ради се на свака два до три дана“, навео је градоначелник.

У градској општини Севојну, како наводи Петковић, на свака два – три дана дезинфикује се седам централних улица куда се највише суграђана креће, као и плато испред амбуланте.

Градоначелник је истакао да је Град спреман да уколико буде било потребе дезинфикује још већи број јавних површина и да се размишља да се крене са дезинфекцијом испред већих маркета које посећује велики број Ужичана, попут Прехране, Лидла, Темпа као и других површина за које се установило да је дезинфекција неопходна.

Иако је дезинфекција јавних површина јако битна, градоначелник наводи да је кључна ствар у спречавању ширења заразе, поштовање мера које су на снази, одговорно понашање по питању ношења рукавица и маски и самоизолација.