Комисија за јавна признања и награде града Ужица упутила је јавни позив за подношење предлога за доделу јавних признања и награда града Ужица. Позив је отворен до 10. септембра и до тог датума, сви могу дати своје образложене предлоге појединаца, удружења, правних лица, за која сматрају да заслужују да добију једно од три признања, плакету, повељу или награду града Ужица.

Председник Комисије за јавна признања и награде града Ужица подсећа да се повеља додељује за допринос свеукупном развоју града и да се може поистоветити са наградом за животно дело.

“Плакета је признање којим се награђује и истиче допринос појединца или колектива и додељује се за остварене резултате у дужем временском периоду у развоју града. Награда се односи на појединачни резултат. Треба нагласити и да појединац може једно од признања добити само једном, док правна лица неко од признања могу добити једном у пет година”. Као и до сада све награде биће додељене 9. октобра на Дан града Ужица”.

Митровић наглашава и да је новина ове године да се пријаве подносе на образцу уз сагласност предложеног кандидата.

Предлози се достављају Комисији за јавна признања и награде града Ужица, Ужице, Димитрија Туцовића број 52, на прописаном обрасцу. Обрасци се могу преузети на сајту града Ужица uzice.rs, у писарници Градске куће, канцеларија број 12 приземље зграде и у канцеларији број 40 на I спрату. Сва обавештења можете добити и на телефон: 031/590-150, контакт особа Слађана Станић.