У организацији Спортског савеза Ужице и града Ужица додељена су по 37. пут признања најбољим спортистима и екипама. Спортиста 2021. године је репрезентативка и чланица АК “Младост” Оливера Јевтић. Ову титулу залужила је тријумфом на Првенству Србије у кросу и трци на 5 000 метара и на Београдском маратону.

Освајењем бронзане медаље на Европском првенству у бацању кугле и диска параатлетичар Небојша Ђурић заслужио је титулу најбољег спортисте града Ужица у категорији најбољи спортиста са инвалидитетом.

Специјална признања припала су  кик бокс шампиону света, Николи Филиповићу, параатлетским тренерима  Милошу Зарићу и Николи Радовановићу, помоћном тренеру фудбалске репрезентације Србије,  Небојши Стаменковићу, одбојкашкој репрезентативки Слађани Мирковић, каратисткињи Кристини Грујичић, Чедомиру Чолићу из Гимнастичког клуба Севојно и ФК Јединство Путеви.

За најуспешнији колектив проглашен је КК Слобода, чији тренер јуниора Бранко Кнежевић, је спортски стручњак године.

У млађим категоријама награђени су: јуниорска првакиња Србије у каратеу Лидија Трмчић , кошаркаш “Слободе” Павле Бачко, Олга Стојановић из СК “Алекса Дејовић” и каратиста Павле Ристовић.

Јелена Савићевић професорка физичког васпитања у „ОШ Душан Јерковић“ добила је признање за наставно-васпитни рад, док је за за друштвено спортски рад награђен  Жарко Вукотић из ФК Севојно.признање за   стручни рад у другим областима припало је директору ЈП “Велики парк”, Бранку Богићевићу.