У Ужицу је током првомајских празника одржан седми по реду међународни  турнир “Шампиона” у организацији КК „Шампион” из Ужица.

 Поред организатора – домаћина КК ”Шампион” ове године на турниру учествовало је још седам  екипа, КК “Севојно Атриа”,КК “Младост” Уб,КК “Ивањица” ,КК “Рогатица” БиХ,КК” МЗТ” С.Македонија,КК “Анагастум” Црна Гора и БЦ ЦСС “Бега” Румунија.

Севојничани су постигли више него одличан резултат освојивши друго место, иако су амбиције младих кошаркаша, након победа у квалификацијама, биле далеко веће од учинка. Наиме, након две  убедљиве победе, у утакмицама са екипама из Босне и Херцеговине, КК „Рогатица”, резултатом 72:44, и Северне Македоније, КК “МТЗ”.59:32, као и тесне победе са драматичним завршетком у продужетку са екипом “Младости” из Уба, 73:72. Севојничани су се нашли у финалу.

У завршници турнира у утакмици са Никшићанима  савладани су  убедљивим резулататом 36:66. где разочарани у сопствени учинак заборављају да су на овај турнир дошли са једног веома тешког и важног турнира из Врњачке Бање „Баскет 4 кидс“ са вицешампионском титулом и позивом за учешће на регионалном турниру победника у Сежани у Словенији.