Poštovani/a,

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je razvojni program EU PRO Plus koji finansira Evropska unija, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije objavio Javni poziv za dostavljanje predloga projekata  za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

U okviru ovog Javnog poziva biće podržani predlozi projekata preduzeća i preduzetnika koji žele da nabave novu opremu ili uvedu usluge (uvođenje standarda, unapređenje tehnoloških procesa, sertifikacija i sl.), sve sa ciljem otvaranja novih radnih mesta i doprinosa rastu i razvoju mikro i malih preduzeća, kao i povećanja njihove konkurentnosti.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja su registrovana za proizvodnu delatnost ili pružanje usluga u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u realizaciju programa EU PRO Plus, a koji su osnovani u periodu od 1. januara 2016.  do 31. decembra 2020. godine.

Pojedinačni iznos bespovratnih sredstava po projektu je od 10.000 do 40.000 evra (uz obavezu  aplikanta da obezbedi sopstveno učešće u investiciji od min. 20%, odnosno 15% za aplikante koji pripadaju IV kategoriji razvijenosti). Društveno odgovorne aktivnosti koje doprinose lokalnim zajednicama su obavezni deo svih predloga projekata koji budu odobreni za finansiranje. Sve informacije o pozivu i obrasci za podnošenje prijave dostupni su na internet stranici www.euproplus.org.rs, a rok za dostavljanje predloga projekata je 30. jun 2022.godine. 

Kako  bismo unapredili dostupnost  informacija i dodatnih detalja o pozivu, za sve zainteresovane potencijalne korisnike organizovaćemo  info-sesije  tokom maja i juna meseca 2022. godine, gde  ste  i  Vi  i  Vaši  saradnici  dobrodošli, dok će Program takođe  organizovati i dve onlajn info-sesije. Detaljne informacije o mestu i vremenu održavanja info-sesija, kao i prijava za učešće biće dostupni su na internet stranici  www.euproplus.org.rs, a Vas najljubaznije molimo da nam pomognete da informacija stigne do što većeg broja potencijalnih korisnika. Izrađen je i promotivni materijal (posteri i lifleti) koje ćemo Vam dostaviti putem pošte, te Vas molimo  da ih uz podršku Vaših Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, saveta za ekonomski razvoj i drugih raspoloživih resursa postavite na vidljivim lokacijama (npr.glavni  ulaz u  zgradu  gradske uprave/opštine, Kancelarija za lokalni  ekonomski  razvoj i dr.) i mestima okupljanja privrednika koja su Vam dostupna (Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora itd.), a poželjno je i da informaciju o raspisanom Javnom pozivu preuzmete sa sajta programa i objavite i na internet stranici Vaše lokalne samouprave.

Za sva pitanja i pojašnjenja možete nas kontaktirati putem obrasca za postavljanje pitanja koji je postavljen na internet stranici programa EU PRO Plus ili direktno putem mejla ili na brojeve telefona naših kancelarija u Beogradu (011 344 1106 i 011 344 1048), Novom Pazaru (020 337 300), Nišu (018 246 126) i Vranju (064 877 00 63).

Uz zahvalnost za podršku u promovisanju ove važne aktivnosti Programa srdačno Vas pozdravljamo.

 

S’ poštovanjem,