Трећи сусрети ветрана и рекреативаца у организацији „Етно удружења Завичај“ из Злакусе одржани су протеклог викенда у Севојну. Смотра под називом „Игра коло и старо и младо“ окупила је  више од 20 фолклорних група из Србије, Републике Српске и Бугарске.

Уз трубаче и традиционално коло на „Кругу“ а затим улицама Севојна, продефиловало је око 400 учесника који су потом приредили концерт на платоу Културног центра Севојно.

Публика је имала прилику да види игре из Шумадије, Понишавља, Врања, са Косова, шопске игре у извођењу ансабла „Хоро“ из Бугарске, градске игре из Сарајева,  и игре  ужичког краја .

Ветерани, гости „Завичаја“, осим, како кажу, незаборавног дружења,имали су прилику да посете Стару хидроцентралу  у Ужицу, Потпећку пећину и Етно парк „Терзића авлија“.

Другог дана манифестације „Етно удружење завичај, одржало је  целовечерњи концерт свих селекција друштва, у „Радничком дому“ у Севојну.

Трећи сусрети ветарана и рекреативаца „Коло игра и старо и младо“, одржани су  под покровитељством Градске општине Севојно.