Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије обавештава грађане Србије да могу исказати интересовање за вакцинисање против COVID-19 попуњавањем једноставног упитника на порталу еУправa (www.euprava.gov.rs).

То је први корак у организацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

Да би грађани користили ову услугу на порталу еУправа не морају да буду регистровани корисници.

Након попуњавања упитника добија се СМС и имејл потврде, а у сваком тренутку је могуће обрисати или изменити исказано интересовање.

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице, а потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице за којег попуњавате услугу нема мобилни телефон или имејл можете навести свој.

Како да попуните упитник?

– Да бисте исказали интересовање и попунили упитник кликните на дугме ”Покрени услугу”;

– Након тога потребно је да попуните формулар и наведете тражене податке;

– Неопходно је да оставите имејл и контакт телефон како бисмо после могли да вас контактирамо и јавимо термин вакцинације;

– Можете да одаберете било који тип вакцине за који је Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) потврдила безбедност, ефикасност и квалитет или можете да одаберете жељеног произвођача вакцине (једног или више);

– Након што успешно попуните упитник добићете потврду са детаљима на имејл и путем СМС поруке.

По добијању потврде са детаљима, путем имејла и СМС-а обавестићемо вас о термину и месту вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.