12,6 милиона динара за “Удружимо се”, пријаве до 31. Марта

 

Јавни позив за пројекат “Удружимо се” отворен је до 31. марта, а ове године износ планираних средстава је 12,6 милиона динара што је за 26 одсто више у односу на претходну годину.

Како је истакао Миодраг Петковић члан Градског већа, циљеви ужичког програма локалног партнерства “Удружимо се” остају исти, а главни циљ јесте учешће грађана у доношењу одлука.

“Програм подразумева да грађани могу предложити мале пројекте по њиховој жељи за реализацију у њиховом непосредном окружењу, било да је реч о дечијим и спортским игралиштима, стазама за шетање, местима за одмор, уређење прилаза за особе са инвалидитетом, уређење мањих дивљих депонија, односно на уређење јавних површина. Као и до сада предлози грађана могу да се односе на површине које су у јавној својини, односно у власништву града Ужица или у власништву других нивоа власти уколико постоји сагласност за то. Други важан јесте да је неопходно прикупити 20 потписа предлагача који редовно измирују своје пореске обавезе”.

Петковић додаје да ће Градска управа за инфраструктуру и развој,  ЈП “Ужице развој” и цела Градска управа пружити сву неопходну техничку помоћ и изражава захвалност суграђанима јер су како каже осмислили овај концепт који је до сада пружио веома квалитетне предлоге и идеје.

“Свима нам је циљ веће учешће грађана у доношењу одлука, у трошењу буџетских средстава и овакава приступ је значајан искорак ка томе. Поред капиталних ствари које радимо из градског буџета који се односе на цео град на овај начин желимо да дођемо до конкретних решења који су важна на предметној локацији било да се ради о центру града, приградским насељима или нашим селима. Захваљујући овом концепту Град Ужице је проглашен најбољом локалном самоуправом када је реч о учешћу грађана у доношењу одлука и транспарентности”.

У току прошле године од 29 предлога пројеката, одабрано је 16, један део је завршен, а остали ће бити завршени у наредних неколико недеља.

Максималан износ подршке по једном пројекту је милион динара.  Kонкурс је отворен до 31. марта након чега ће се одлучивати о пројектима који ће у току ове године бити реализовани.

Јавни позив за финансирање пројеката од јавног интереса-акције “Ужички програм локалног партнерства” можете погледати ОВДЕ.

Формулар за пријаву предлога пројекта можете преузети ОВДЕ.

Буџет пројекта можете преузети ОВДЕ.