Представници ГО Севојно на челу са председником општине Иваном Марићем примили су представнике и чланове  КУД-а „Наш завичај“Севојно поводом освојеног првог места на Фестивалу у Турској.

Председник општине Иван Марић    поред честитки нагласио је да су за врло кратко време постигли запажене успехе ,основан је 2018. године, и на прави начин представили Севојно  на Фестивалу у Турској. Марић је члановима КУД-а пожелео успех у даљем раду, животу и школовању, уз обећање да ће и даље имати подршку локалне власти.

Драгомир Божовић је у име ансамбла укратко објаснио да фестивал у Турској постоји већ 14 година и да су поред Севојничана наступали представници из Турске, Румуније, затим 4 ансамбла из Босне и Херцеговине и 8 из Србије. Фестивал је пратило у просеку од 5.000 до 10.000 људи. Поред првог места на Фестивалу, КУД из Севојна је освојио и другу награду на избору за мис фестивала учешћем Тамаре Тошић а на спортским такмичењима свих учесника, чланови су се изборили за једно прво и једно треће место .Осим тога, игачи из Севојна су добили и похвалу организатора као најорганизованија група, са најпримеренијим понашањем.