Међународни фестивал природе и традиције „Жестивал“ је привредно туристичка манифестација која је први пут одржана 2006. године. Деценију касније град Ужице у сарадњи са Регионалном привредном комором, Пословним клубом западне Србије, Регионалном развојном агенцијом Златибор, Пољопривредно саветодавном и стручном службом Ужице и Туристичком организацијом Ужице обнавља манифестацију са циљем да она буде у функцији очувања традиције, промоције и пласмана аутентичних производа нашег краја. Фестивал се одржава од 31.августа до 01.септембра  у граду Ужицу.

„Жестивал“ има задатак да представи природне ресурсе, културно – историјско наслеђе и традицију региона Западне Србије, кроз културно – уметничке садржаје, едукативне радионице и изложбе. У циљу културне размене, поштовања свих народа и култура и промовисања културних различитости, на Фестивалу излажу своје производе предузетници и произвођачи из Србије и земаља из окружења.

 

Осим богатог културно-уметничког програма, изложбе опреме за производњу ракија, пољопривредне механизације, пчеларске опреме, органске хране и лековитог биља, као и стручних предавања о гајењу и заштиту воћа и ове године посетиоци Жестивала моћи ће да дегустирају комплет лепиње које припрема ужичка пекарска радња „Шуљага“, чије су лепиње својеврстан гастрономски бренд Ужица.

ПОЗИВ ПРОИЗВОЂАЧИМА ВОЋНИХ РАКИЈА

Позивамо произвођаче воћних ракија да узму учешће на
IV Међународном фестивалу природе и традиције ЖЕСТИВАЛ 2018
који ће бити одржан 31.08.-01.09.2018. године у граду Ужицу.
Детаљне информације и обрасци за пријаву могу се преузети путем линка:
http://zestivaluzice.rs/zestival-2018/

 

ДОБРО ДОШЛИ НА ЖЕСТИВАЛ!