Почели су радови на доградњи вртића „Маслачак“ у Севојну чијим завршетком ће капацитет овог објекта бити повећан управо онолико колико су садашње потребе Севојна са околином.

Тренутно је у вртићу „Маслачак“ у Севојну уписано 270 деце а по речима директорке Предшколске установе Ужице, Веселинке Јовановић за 25 деце није било места. Овај проблем ће бити решен у наредним месецима јер је Град Ужице у сарадњи са Министарством привреде обезбедио неопходна средства за доградњу овог вртића.

„Доградњом једне собе капацитет вртића ће бити повећан за 30 места тако да ће листа чекања за упис у „Маслачак“ бити избрисана“, рекла је директорка Веселинка Јовановић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је овом приликом рекао да су радови на доградњи вредни 7 милиона динара од којих 4 милиона финансира Град Ужице а Министартво привреде преостала 3 милиона.

Петковић: „Министарство привреде већ неколико година пружа значајну финансијску подршку Граду Ужицу за реализацију битних пројеката

Захваљујући се на подршци Министарству привреде градоначелник Петковић је истакао да ово министарство већ неколико година пружа значајну финансијску подршку Граду Ужицу за реализацију битних пројеката, међу којима је и изградња вртића на Пори али и доградња вртића у Севојну.

„Надамо се да ће наредних година бити још више најмлађих Севојничана, а с обзиром да је овај вртић на најлепшој локацији и да има могућност даље доградње, тада ће неко наредно градско руководство надам се наставити са доградњом Маслачка“, рекао је Петковић.

Извођач радова је фирма „Тесла системи“ из Београда , а рок за завршетак радова је 90 дана.