“Град Ужице заједно са Владом Републике Србије чини све да креира најбољи могући амбијент који ће почетницима у бизнису, али и постојећим привредним субјектима  омогућити добре услове за рад”, рекао је на промоцији новог програма за младе, заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић.

“Свака активност која има за циљ да подстакне, активира и помогне наше грађане да се определе за неку предузетничку активност, која ће бити усмерена на стварање нових вредности и запошљавање, јесте вредна пажње и свакако заслужује поштовање. Чињеница да је овај програм Министарства привреде који данас промовишемо пре свега усмерен ка младим људима од 18 до 30 година, као и припадницама женске популације даје целом подухвату још већи значај. Велики број наших младих људи и наших суграђанки поседује креативне идеје, али им је неопходна саветодавна и стручна помоћ нарочито у првим данима пословања. Позивам све наше младе суграђане и суграђанке да искористе ову јединствену прилику и свој бизнис отпочну уз подршку, која пружа и низ веома значајних обука”, рекао је Стојадиновић.

Пакет услуга објављује се у складу са Програмом сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, објашњава Наташа Јовановић виши саветник Регионалне развојне агенције Златибор, преко које се програм и реализује.

“Пакет услуга за младе подразумева помоћ стручног лица младом, потенцијалном или новооснованом предузетнику, старости од 18 до 30 година. Помоћ се састоји од саветодавних услуга, обавезне обуке, једне или више специјализованих обука и менторинг услуге. Пакет услуга за жене предузетнице подразумева помоћ стручног лица привредном субјекту чији је оснивач или власник жена или је жена један од власника са већинским уделом у власништву и један од законским заступника.

Ова услуга намењена је потенцијалном предузетнику, младом човеку који има пословну идеју, али није успео још увек да је претвори у пословни подухват“, додаје Наташа Јовановић.

Рок за пријаве је 1. април ове године, а заинтерсовани ближе информације могу добити у Регионалној развојној агенцији Златибор.