У среду 20. 09. 2017. године, у 20 часова, у великој сали градске скупштине у Севојну биће изведена представа “Берачи“. Представу изводе представници удружења градјана “Нова Културна Траса – НКТ“.

О представи:
Дуодрама “Берачи“, у првом плану, има два пријатеља који, због сродности својих професија, као и због положаја културе у друштву, а и због личних (не)успеха, а и због квалитено “убијеног“ времена,као и због неразјашњене прошлости, а богами и због тога што струја, вода и храна нису бесплатни, али и због глупе опкладе, а богами и због огромне жеље(патње) за самоостваривањем одлучују да у своје пријатељство укључе и пословну сарадњу.
Из сарадње настале под тим околностима, ако за пример узмемо гајење и складиштење малина у нашем крају(као што то и урадише та два крвна пријатеља), родиће се решење нерешеног случаја из прошлости, и неколико лаких питања без одговора:
Је ли гајење малина линија мањег отпора? Јесу ли те малине брза, лака и огромна лова? Је ли малињак гроб за једну ногу, да би друга могла да се задужује? Јесу ли хладњачари зеленашка масонерија западне Србије? Колико хиљада садница је довољно за безбрижну пензију? Зашто су комшији смрзле малине, а мојима ништа? Постоји ли љубав на 40 степени? Како упропастити најбољу шепу за кромпир? Постоји ли вешерница ван холивудских филмова? И шта је сладје, мраз или суша?
Пријатељ је најскупљи бесплатан опроштај?
“Бераче“ би професор Боле(да је жив) жанровски окарактерисао као психомелодрамску комедију дел арте
Играју: Душан Радојичић и Никола Пенезић
глас из офф-а: Тијана Караичић
аутор текста: Душан Радојичић
режија, костим, сценографија и одабир музике: Душан Радојичић и Никола Пенезић
музичка обрада: Никола Пејовић
Продукција: НКТ 2017