Као и сваке године уз пригодан програм и ломљење славског колача у основној школи „Алекса Дејовић” у Севојну обележена је школска слава у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства , Светог Саве.

Празник Свети Сава је установљен за школску славу 1840. године, на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја из Крагујевца  и  прослављао се као школска слава све до 1945. године, када је укинут одлуком тадашњих власти.После полувековне забране, 1990. године Савиндан се поново  обележава као школска слава.

Наставнички кадар заједно са ученицима школе припремио је богат културно – уметнички програм који је обухватао глуму , певање , рецитовање , где су зналачки представили важне моменте из живота Светог Саве , првог српског  просветитеља и творца и оснивача Светосавске православне цркве.

Школа је као домаћин угостила представнике Цркве, Градске управе , Градске општине Севојно , представнике привреде , здравства , образовања , полиције , бивше и садашње ученике и њихове родитеље.

Домаћин Славског колача била је компанија Ваљаоница бакра Севојно.