Седми међународни фестивал природе и културног наслеђа  „Жестивал“ је привредно туристичка манифестација чији је главни циљ очување традиције, промоције и пласмана аутентичних производа овога краја. Његов задатак је да представи широј јавности природне ресурсе, културно-историјско наслеђе и традицију региона Западне Србије кроз културно уметничке садржаје и изложбе.

У препуној сали Културног центра у Севојну одржана је промоција ове јединствене манифестације у свету Међународни фестивал природе и традиције „Жестивал“, који се одржава од 22. до 29. августа 2022. године у Граду Ужицу.

“Један град чини градом његова стварност али и митови у његовој прошлости, један град чине улице, тргови утврђења, али и библиотеке, галерије музеји. Град чине улице и сокаци, али и многи слојеви историје закопани испод њих. Град чине људи и приче које стварају и све то представља дух једног града. Зато запамтите да ако нестане духа нашег града он ће постати град духова”, речи су председника Организационог одбора „Жестивала“ Бранислава Митровића.

Овим се руководећи,  наредних осам дана посетиоци ће имати прилике да прате привредно туристичку манифестацију уз богат културно уметнички програм, изложбе, прилагођен свим укусима,  са поруком да наш Град никада не постане град духова.