Град Ужице је од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу проглашен за локалну самоуправу са најбољом праксом у области Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе (пројекат УДРУЖИМО СЕ у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ који финансира швајцарска влада) и добио је годишњу награду вредну 2,6 милиона динара. Поред средстава из Буџетског фонда Министарства, а у циљу оснаживања подршке развоју и примени принципа добре управе, односно спровођења Ужичког програма локалног партнерства – УДРУЖИМО СЕ, Град Ужице је награђен и додатним финансијским средствима у износу од 960.000 динара, која додељује Стална конференција градова и општина из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Сва ова средства у укупном износу од 3.560.000 динара биће употребљена за финансирање једног пројекта који ВИ изаберете. Гласањем за један од три понуђена пројекта доприносите повећању укључености грађана у процес доношења одлука. Свој глас можете дати до краја априла.

  • Реконструкција Малог парка
  • Реконструкцијом дела Малог парка око еснафске чесме предвиђа се поплочавање тла гранитним плочама и формирање новог места окупљања Ужичана. Зона интервенције обухвата стазу дуж улице Димитрија Туцовића, као и њено проширење у виду платоа који обухвата постојећу чесму и продире према унутрашњости парка. Тиме се формира ново „одмориште” којим доминира вода.

 

Изградња дечјег игралишта на Мегдану

Игралиште на Мегдану је још једна мирна оаза у центру града која завређује живост коју ће јој донети наши најмлађи суграђани. Простор у Улици Вуколе Дабића, такозвани ,„базар“, на Мегдану, који је тренутно девастиран и неуређен, реконструкцијом и заменом дела бехатон плоча и постављањем „тартан“ облоге безбедне за игру деце, као и нових справа, развеселиће и децу и родитеље новом безбедном и уређеном површином у центру града.

 

            Реконструкција игралишта за мали фудбал на Градској плажи

Терен за мали фудбал на Градској плажи је још један спортски терен у граду који је посећен и кога је неопходно, након вишегодишњег коришћења, преуредити. Реконструкција постојећег терена подразумева замену дотрајале вештачке траве, као и замену и фарбање дотрајале ограде и формирање трибина колико је то просторно могуће.

ГЛАСАЊЕ ЗА ЈЕДАН ОД ТРИ ПОНУЂЕНА ПРОЈЕКТА ОВДЕ