Прикључак на гасовод, до краја ове године, власници индивидуланих стамбених објеката плаћаће 540 евра са урачунатим ПДВ-ом, а у оквиру акције “Ужице чистији град”. Одлуком предузећа “Ужице гас” и Града Ужица они који су заинтересовани већ од сутра моћи ће да се пријаве за прикључење на гасоводну мрежу.

Током  акције реализоване прошле године, а према подацима “Ужице гаса” урађен је 531 прикључак. Како наглашавају у том предузећу важно је да грађани који су заинтересовани већ наредних дана у управи предузећа у Севојну поднесу захтеве, а цену од 540 евра са урачунатим ПДВ-ом моћи ће да плате на 24 месечне рате.

 

Додатна погодност је и могућност набавке котлова на гас уз субвенције Града и ресорних министарстава које је претходне године остварило 384 власника индивидуалних породичних објеката и 50 власника станова у стамбеним зградама.

У Одељењу за заштиту животне средине надају се да ће ове године раније бити објављен и конкурс за мере енергетске ефикасности, како би сви који су заинтересовани и испуњавају услове на време набавили котлове и одрадили остале неопходне процедуре. За ту али и остале мере енергетске ефикасности буџетом Града опредељена су средства у износу од близу 80 милиона динара.