Бранислав Митровић председник Скупштине Града Ужица потписао је одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине Градске општине Севојно. Избори ће се одржати у недељу,  3. априла 2022. године и тог дана Севојничани ће бирати 19 одборника.

Како је након потписивања одлуке о расписивању избора истакао Митровић, изборе за одборнике Скупштине Градске општине Севојно спровешће изборна комисија Градске општине Севојно, а рокови за вршење изборних радњи почињу да теку даном ступања на снагу одлуке о именовању изборне комсије Градске Општине Севојно, све у складу са новим Законом о локалним изборима које данас ступио на снагу.

“На данашњи дан у Градској општини Севојно право гласа има 5691 бирач, а у данима који су пред нама грађани Севојна ће имати могућност да изврше увид и евентуалне измене у бирачком списку”, рекао је Митровић  и подсетио да су ово трећи редовни избори 2014. године од када постоји Градска општина Севојно.

“На изборима који су одржани 2018. године на биралишта је изашло 3810 бирача, на тим изборима су учествовале 4 изборне листе, најбољи резултат и највише гласова је освојила изборна листа “Александар Вучић, зато што волим Севојно” 2368 гласова, на другом месту је била листа “Уједињени побеђујемо за Севојно, за Србију”, која је освојила 1115 гласова, док Српска радикална странка и Срспки покрет Двери нису освојиле довољно гласова како би имали своје преставнике у Скупштини Градске општине Севојно.

Митровић је подсетио и на чињеницу да Град Ужице, а самим тим и Градска општина Севојно имају изграђену политичку и парламентарну културу, а све учеснике на предстојећим изборима позвао на  узајамно поштовање и толеранцију, што како истиче, од њих очекују и грађани Ужица и Севојна.