У оквиру Дечије недеље на територији градске општине Севојно под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља”, приређено је низ разних манифестација прилагођених најмлађима.

Покровитељ ових манифестација је градска општина Севојно.

Понедељак; На почетку недеље КУД „Наш завичај” заједно са Канцеларијом за младе приредио је са дечијим ансамблом целовечерњи концерт под називом, Млади за младе, испред Културног центра Севојно.

Уторак; Канцеларија за младе и Еколошка секција основне школе „Алекса Дејовић”заједно са наставним особљем посетила ЈКП „Дубоко” где су могли да виде поступак селекције отпада и шта значи правилно одлагање отпада за здраву природу.

Среда;  Канцеларија за младе у сарадњи са Основном школом „Алекса Дејовић”  и Црвеним крстом Ужице организовали су трибину  „О смањењу ризика и последицама елементарних непогода и других опасности”  .

Канцеларија за младе , ТШ „Радоје Љубичић” и  „Удружење родитељ” у сарадњи са Саобраћајном полицијом одржали су трибину О безбедности у саобраћају.

Четвртак;  КУД „Наш завичај” са дечијим ансамблом посетио је дечији вртић „Маслачак” где су најмлађе упознали са народним обичајима и традицијом и на крају са особљем вртића и децом одиграли Ужичко коло.

Канцеларија за младе организовала је посету музејско-туристичком  комплексу пруга узаног колосека, у власништву Музеја железница Србије за децу која су освајала једно од прва три места на неким такмичењима.

Петак; Спортско удружење Севојно организовало је Школицу спорта у дечијем вртићу Маслачак где је најмлађима указано на утицај спорта на правилан развој и здрав живот.

Дечија недеља се сваког октобра реализује у циљу побољшања положаја детета у Србији. Ова национална манифестација представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, и повезивања свих важних актера у заштити дечјих права.

Дечију недељу препознају све релевантне институције образовања, социјалне и здравствене заштите, културе, па се њена улога из године у годину унапређује, са избором  најактуелнијих тема од важности за положај детета у нашем друштву.