И ове године, град је организовао конкурс за избор најлепшег градског дворишта, сеоског дворишта и терасе. Рок за учешће на конкурсу за најлепше двориште града је 25. јун ове године. Према речима Дуње Ђенић, члана Градског већа задуженог за заштиту животне средине, на овај конкурс се могу пријавити сви грађани, сем оних који су у претходним годинама освајали награде за најлепша дворишта и терасе:

„Пријаве са четири фотографије и неопходним подацима, као што су име и презиме, адреса, телефон, достављају се Одељењу за заштиту животне средине на мејл ekologija@uzice.rs после чега следи комисијски обилазак. Међутим, комисија неће вршити избор најлепшег дворишта, већ ће гласање бити обављено на фејсбук страници града Ужица“.

На градском сајту ће 26. јуна бити објављене фотографије пристигле на конкурс и тада креће гласање до 5. јула, после чега следи комисијски обилазак локација.

“ Коначна одлука о најлепшим ужичким двориштима и терасама биће донесена 10. јула и то на основу гласова, односно лајкова које буду добили до тог датума“ – рекла је Ђенићева и поновила да је сврха овог конкурса не само стимуланс онима који брину о својим двориштима и терасама, него и подстицај да и остали грађани више пажње посвете свом окружењу.