Потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић заједно са својим сарадницима приликом боравка у Севојну имала је радни састанак са руководсвом Града Ужица и представницима Градске општине Севојно.

Тема састанка су били кључни пројекти и кључни проблеми на територији Градске општине Севојно, везани за озакоњење, за саобраћајну инфраструктуру, привреду и све оно што се показало као важно за унапређење живота грађана Севојна и Ужица.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић на радном састанку са руководством града Ужица и представницима градске општине Севојно

Потпредседница Владе је истакла да постоји неколико пројеката око којих је постигнута сагласност на састанку, који је према њеним речима, био изузетно квалитетан:

„Ако говоримо о путној инфраструктури, договорено је да одмах кренемо у изградњу пасареле, што је веома важно за 47. деце која прелазе магистрални пут на путу ка школи из насеља Рујевац, а у питању је безбедност деце која мора увек бити на првом месту“ и додала да је договорена и изградња 5 километара локалних путева који су дефинисани као приоритетни, од тога 3 км ове године и 2 км наредне а све то ће финансирати Путеви Србије.

Када је у питању магистрални водовод који је у веома лошем стању и чија замена је неопходна министрка је истакла да пројектно-техничка документација за магистрални водовод постоји, и да у другој половини године се очекује расписивање јавног позива за рад на том пројекту.

„Разговарали смо и о лошем стању железничке станичне зграде у Севојну која ће бити комплетно реконструисана“, рекла је Михајловићева и додала да ће Железница пружити помоћ у обуци људи који ће продавати карте.

Пре састанка, министарка је обишла деоницу пута Кратовска стена (скретање за Лучане) -Ужице, која ће, како је најавила, бити реконструисана до марта идуће године. Дужина ове деонице је 37 километара, извођач радова је компанија „Ратко Митровић“ а укупна вредост овог пројекта је 862 милиона динара.

Она је рекла и да је накнадно затражено да се на улазу у Севојно из правца Ужица, код Импол Севала, уради кружни ток, а да ће Путеви Србије урадити Студију и проценти да ли је он и заиста потребан.

По речима министарке, Србија је спремна да ауто-пут који ће у будућности повезивати Београд и Сарајево, гради преко ужичке територије:

„Остајемо при ономе да је Србија спремна да ради ауто-пут, наше размишљање је свакако било да то буде преко Котромана, то је 61 километар, ту имамо одређену документацију која је готова. Постојала је заинтересованост босанске стране да се иде и преко Сремске Митровице, ту је дужина 21 километар. Видећемо шта ће бити на крају, ми радимо пре свега ову руту“, навела је Михајловићева.

Грађани Севојна су имали прилику да у неколико сати за то предвиђених, разговарају са потпредседницом Владе и изложе јој своје проблеме како оне везане за инфраструктуру тако и личне природе.