Град Ужице расписује јесењи круг субвенција за мере аграрне политике у износу од око 4 милиона динара, и како је најавила Сања Јанковић, члан Градског већа задужена за пољопривреду, биће расписан 08. новембра, а конкурс ће трајати до утрошка средстава. Ужички пољопривредници моћи ће да конкуришу за средства из области сточарства, воћарства, набавке механизације и органске производње.

 „Овим путем обавештавам пољопривредне произвођаче да ће Град Ужице расписати јесењи круг субвенција и да ће се средства одобравати по редоследу поднoшења потпуних захтева. Основни критеријуми за добијање субвенције су да подносилац има пребивалиште на територији града Ужица, регистровано пољопривредно газдинство, потврду да је газдинство регистровано као комерцијално, извод из сетвене и структуре животиња као и потврду од матичне службе о броју уматичених квалитетних грла“ истакла је Сања Јанковић члан Градског већа задужена за пољопривреду.

Јанковићева је додала да „ове године као и претходних година, највише заинтересованих је за меру сточарство, односно за набавку јагњади затим за маханизацију и воћарство. Максималан износ повраћаја за воћарство и механизацију је 100.000 динара, док је за сточарство 250.000 динара, односно 50% од износа рачуна без ПДВ-а“.

Попуњен образац пријаве и потребну документацију подносилац пријаве доставља у канцеларију број 28 Градске управе Ужице , на адреси Димитрија Туцовића 52, 31000 Ужице. За додатне информације можете се обратити на број телефона 031/590-163.

Обавештење о субвенцијама можете погледати ОВДЕ