Међународни дечији фудбалски фестивал „Трофеј Радомир Антић“ који ће се одржати 11. и 12. септембра на ужичком стадиону који од недавно носи име по Радомиру окупиће око 1500 деце узраста од 7 до 12 година из целог региона.

“Промоција спорта међу младима, здравог начина живота, тимског духа и свих оних других правих моралних вредности које бављење спортом доноси једини су разлог због кога смо прихватили иницијативу Спортског савеза Ужице и донели одлуку о покровитељству ове спортске манифестације као манифестације од посебног значаја за наш град”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, најављујући догађај чији је генерални покровитељ Град Ужице.

По њеним речима посебно је радује чињеница да ће ова манифестација постати традиционални спортски догађај у нашем граду.

Драгиша Кузмановић генерални секретар Спортског савеза Ужице изразио је задовољство што ће Спортски савез бити носилац такмичења које је од општег интереса за развој спорта у граду Ужицу.

“Велико нам је задовољство што ће у нашем граду у граду где је рођен Радомир Антић где је тренирао, где је доста учинио за овај град. Турнир ће носити његово име и обећавам да ћемо организовати веома квалитетан међународни турнир и да ће се већ у наредним годинама овај турнир се налазити у програму рада Спортског савеза Ужице за сваку годину као и у финансијском плану рада града Ужица за наредне године”.

Милан Чабрић испред организације “ISF” која ће заједно са Спортским савезом Ужице организовати овај догађај, најпре се захвалио породици Радомира Антића која је препознала добру идеју и дала сагласност да се турнир организује, а затим и Спортском савезу и Граду који су уложили напоре да се манифестација организује.

“Реч је о јединственој манифестацији у овом делу Европе, на радост деце из Ужица. На иницијативу градоначелнице позване су све екипе из града Ужица без котизације. Потврдили су учешће многи тимови из региона, имаћемо 7 страних земаља, поред наших највећих тимова Црвене звезде и Партизана. Захвалио би се и промотерима који су прихватили са великим задовољством да буду део манифестације, бивши играчи и пријатељи Радомира Антића, Илија Завишић, Радмило Иванчевић, Милован Рајевац, Ненад Милијаш, Милош Красић и Милан Лане Јовановић. Надамо се да ћемо сви заједно, а уверио сам се да су сви оперативни, направити једну лепу манифестацију. Позвао би све заинтересоване тимове да се на време пријаве, сигурно ће бити интересовање веће него што инфрастурктурни спортских објекти могу да прихвате. Велико име Радомир Антић је магнет за све тако да верујем да ће многи бити ускраћени”

Иницијатива је потекла и од Милована Рајевца, који је подсетио да је Ужице дало много добрих фудбалера, и добрих спортиста међу којима је највеће име Радомира Антића и да га због тога треба сачувати од заборава.

“2010. године било је јединствено у свету да смо нас двојица, из истог места, водили две репрезентације на Светском првенству. Вероватно да више нико неће са толиким успехом тренирати Барселону, Атлетико и Реал. Били смо као браћа, велики пријатељи, од њега сам доста научио, стално сам га слушао и за све му хвала. Његов лик и дело ће остати трајно. Ужице је град који га је волео и увек прихватао и где је он најрадије долазио и мислим да ће живети вечно уз ову децу.”

Такмичење ће се одржати на Стадиону “Радомир Антић” и на стадиону поред нове спортске хале у Крчагову. Такмичиће се деца од 7 до 12 година, тј. од 2009. годишта до 2014. годишта, играће се по групама, после тога ће се играти елиминација и добићемо у 6 категорија, 6 најбољих тимова. Три дана пре турнира биће уприличена промоција турнира на Градском тргу, где ће бити изложени сви пехари и медаље за које ће се деца борити. Свечано отварање биће спектакуларно на Стадиону “Радомир Антић” уз културно забавни програм.

У суботу 11. септембра и недељу 12. семтембра планирано је такмичење од раних јутарњих часова до увече. У недељу се играју елиминационе утакмице, полуфиналне и финалне, након чега ће уследити додела медаља и свечано затварање.