Завод за јавно здравље Ужице

Дом здравља Ужице

Градски штаб за ванредне ситуације Ужице

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ВАКЦИНАЦИЈА ТРЕЋОМ (БУСТЕР) ДОЗОМ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ COVID-19

А. Приоритетне групе за вакцинацију трећом дозом

Трећа (бустер) доза вакцине против COVID-19 се примењује код особа код којих је од давања друге дозе прошло најмање шест месеци, без обзира на врсту вакцине коју су примиле, а првенствено за оне које припадају следећим категоријама:

  1. Особе са имунодефицијенцијама и стањима имуносупресије, примаоци трансплaнтата коштане сржи и солидних органа, особе на хемодијализи и особе које живе са примарно или секундарно имуносупримираним пацијентима,
  2. Особе старије од 70 година,
  3. Особе старије од 60 година које стално бораве у домовима за стара лица и другим установама социјалне заштите,
  4. Запослени у здравственим установама и установама социјалне заштите,
  5. Путници у међународном саобраћају (напомена: односи се на особе вакцинисане у Републици Србији),

Након истека шест месеци од ревакцинације, грађани из наведених приоритетних категорија добиће путем СМС поруке од Е-управе обавештење да се, уколико то желе, могу вакцинисати трећом дозом. Након пријема поруке грађани се могу обратити Колцентру Града Ужица на телефон: 031/513-067 ради заказивања термина за вакцинацију.

Заказивање термина могуће је сваког радног дана у времену од 8,00до 14,30 часова. Термин  се може заказати и за више дана унапред.

Б. Други грађани који желе да приме трећу дозу вакцине

Поред ових категорија, све претходно вакцинисане особе код којих је од давања друге дозе прошло најмање шест месеци могу да приме трећу (бустер) дозу вакцине против COVID-19, при чему се оставља могућност да особа која се вакцинише изабере врсту вакцине која ће бити примењена као трећа (бустер) доза.

Ове особе се такође могу јавити Кол центру ради заказивања теpмина вакцинације трећом дозом.

Препоручујемо грађанима да искористе ову могућност како би избегли непотребно чекање на вакциналном пункту у Дому здравља.