Градски штаб за ванредне ситуације града Ужица упозорава привредна друштва, друга правна лица и предузетнике код којих је природа делатности пружања услуга таква да захтева близак контакт између пружаоца и корисника услуге, као и корисника услуге међусобно, да им је Уредбом Владе Републике забрањен рад и да су дужни да се тога придржавају. Ова забрана се односи на пружање фризерских и козметичких услуга, педикира, маникира, услуга фитнес клубова и теретана, активности турских купатила, сауна и парних купатила, соларијума, салона за мршављење, салона за масажу и других услуга неге, одржавања и улепшавање лица и тела.
Влада Републике Србије донела је и одлуку о ограничењу организовања игара на срећу којом је забрањен рад кладионица и других објеката ове врсте, а игре на срећу се могу организовати само преко средстава електронске комуникације као што су интернет, телефон, телевизија, радио, СМС и било који други облик електронске комуникације.
Циљ ових мера је да се још више смањи могућност контакта у коме може доћи до преношења корона вируса.
Градски штаб се захваљује великом броју грађана који се придржавају мера заштите и спречавања контаката и који на тај начин чувају себе и друге. Истовремено, Градски штаб указује на своју и одлучност свих државних органа и органа локалне самоуправе да спрече и санкционишу оне који се усвојених мера не придржавају.
ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ