Према Прелиминарној ранг листи корисника средстава Јавног конкурса за спровођење мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама на територији града Ужицу за 2021. годину. 684 домаћинства моћи ће да рачуна на субвенције Града Ужица.

Као и претходне и ове године највеће интересовање владало је за набавку котлова на гас, за шта је опредењено и највише новца. 34 милиона динара биће довољно за набавку 382 котла на гас у породичним кућама и 50 котлова за власнике станова у стамбеним зградама. Они ће по потписивању уговора и набавци котлова моћи да рачунају на 70 000 динара са ПДВ-ом, односно половину издвојене суме.

За набавку котлова или етажних пећи на пелет пријавило се 30 домаћинстава, а њих 27 добиће субвенције у износу од 85 хиљада динара са ПДВ-ом.

За набавку и уградњу материјала за изолацију спољних зидова пријавило се више од 100 грађана, а њих 88 испунило је услове конкурса.  Град ће са максимално 120 хиљада динара по кориснику субвенционисати ову меру, за коју је буџетом опредељено 12 милиона динара.

Набавка и уградња столарије субвенционише се са максимално 80 хиљада динара по пријави или са половином износа исказаног на рачуну а за ту меру ове године пријавило се 177 грађана, док је услове конкурса испунило њих 137.

По објављивању коначне листе биће организовано потписивање уговора. Корисници субвенција имају рок до краја октобра да изведу радове, након чега следи подношење захтева за повраћај средстава.

Ових дана очекује се и расписивање јавног позива за заинтересоване фирме, у складу са правилником Министарства рударства и енергетике које је определило додатна средства за програме енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. Након избора фирми уследиће и нови позив ка грађанима, који ће се према најавама односити на објекте у четвртој стамбеној зони и станове у стамбеним зградама на територији целог града. По девет милиона динара за ту намену определи су Министарство рударства и енергетике и Град Ужице.

Документа за преузимање

Прелиминарна ранг листа изолација спољних зидоваПрелиминарна ранг листа котлови на гас (стамбене зграде)Прелиминарна ранг листа котлови на пелетПрелиминарна ранг листа котлови на природни гасПрелиминарна ранг листа столарија