И ове године, мајке са троје и више деце које живе у Ужицу, моћи ће да остваре попусте при куповинама по истом моделу као прошле, али са новом картицом – Ужичком породичном картицом. У односу на претходну, нова Ужичка породична картица биће трајна и родитељи ће моћи да је користе до пунолетства најмлађег детета, њена израда је значајно јефтинија и све то смањује финансијска средства која су се одвајала на издавање и одржавање картица. Нова картица може се подићи већ од 18.фебруара, у канцеларији број 14. у згради града Ужица.

Заменик градоначелника Немања Нешић навео је разлоге преласка на нову картицу:

„Ужичка породична картица моћи ће да се користи све док најмлађе дете не напуни 18 година. Нисмо хтели да продужимо уговор са чачанским удружењем јер је њихов концепт да се важност картице обнавља сваке године и да се ти трошкови фактуришу граду. Од ове године предлог Чачана је био да се фиксно одређује цена од 6 динара по кориснику, што би значило да су обавезе града у том случају 480.000 динара. Наша рачуница је далеко финансијски повољнија од чачанске, а Ужичка породична картица обезбедиће исти ниво привилегија и попуста које су и до сада имале породице са троје и више деце, док ће давања на одржавање и администрацију бити више него преполовљена.“

Видоје Дрндаревић, члан Градског већа изнео је податак да у Ужицу има око хиљаду породица које су у прошлој години користиле бенефите картице, а да око 150 породица није подигло своју картицу. Дрндаревић је навео да су се попусти кретали од 5 до 25 процената код куповине робе, док су за неке услуге оне биле и целих 100 одсто.

Удружење Родитељ задужено је за организацијски део реализације пројекта који ће финансирати град Ужице и Гордана Којадиновић је, испред Родитеља, позвала све родитеље, власнике претходне картице да преузму нове:

„Позивамо све родитеље који имају троје или више деце, а који већ поседују картице из претходне године, да дођу да подигну нове. Такође, наш задатак је да проширимо могућности и то тако што ћемо са што више предузећа и фирми склопити уговоре о одређеним попустима на робе и услуге. Корисници ће све информације о Ужичкој породичној картици моћи да нађу на сајту града и на Фејсбук страници Удружења Родитељ. Већ први разговори са предузетницима доказују њихову спремност да подрже ову акцију и да се са својим попустима укључе.“