22.07.2022.године у 21 час :

 

Документарни филм „Златна година ужичке кошарке“ посвећен је играчима, тренерима и члановима управе КК Први партизан, односно КК Ужице (клуб од трећег кола те сезоне променио име), који су у сезони 1991/92. прославили Ужице на кошаркашким теренима Југославије. Тада је овај клуб, као члан Прве А лиге Југославије, изборио пласман у међународни Куп Радивоја Кораћа. Нажалост, због санкција Ужичани нису могли да се такмиче на међународној сцени.

Део филма посвећен је и успесима јуниорске екипе у тој сезони. Наиме, јуниори су 1992. године остварили два значајна успеха. На финалном турниру Првенства Југославије у Тузли освојили су друго место, а у финалу Првенства Србије у Ужицу освојили су златну медаљу и титулу првака Србије.
Сећање на то време пренели су из свог угла његови учесници у филму „Златна година ужичке кошарке“.
Продуцент филма је Чедомир Петронијевић, а сценариста и редитељ Драган Пејић.

23.07.2022.године у 19. часова:

                    Поп хор Г.Л.А.С громогласно пева добро познате песме на један нови, другачији начин. који до сада нисте имали прилике да чујете.

25.07.2022.године у 19. часова:

Радојица Пузовић рођен је 4. маја 1971. године у Ужицу. Као маргинални стваралац, бави се сликањем и резбарењем. Радове ствара у камену и на дрвету.

Градска општина Севојно