Данашња 104. седница Градског већа одржана је у просторијама Градске општине Севојно. Седници је поред чланова Градског већа присуствовало и руководство и чланови већа ове градске општине. О разлозима за одржавање седнице Градског већа изван Градске куће градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао:

„Контакте са грађанима смо знатно унапредили кроз Систем 48 сати, сазнали смо да нам део грађана замера да немају пуну информацију о нашем раду, да немају довољно информација шта се све ради у деловима града где они живе. Решили смо да то изменимо, да будемо ближи грађанима кроз свакодневне контакте са њима, али кроз један нови начин рада Градског већа. Решили смо да седнице Градског већа, с времена на време, одржавамо у месним заједницама заједно са саветима месних заједница, руководством и делом грађана, да их упознамо шта смо урадили у претходним годинама, шта је урађено у текућој години, шта планирамо у следећој години.“

„Кренули смо најпре од наше једине Градске општине Севојно са жељом да кроз ове заједничке седнице већа, упознамо грађане са информацијима које нису биле довољно доступне и да покажемо, да овде у Севојну, имамо сјајну сарадњу градског руководства и руководства општине Севојно.“- навео је Петковић и додао: “ Та сарадња иде у неколико праваца, наравно најпре када су у питању инвестиције које се финансирају из буџета Града, али и та сарадња заједничка је веома битна према Републици, према државном врху, према министарствима, јер значајан део новца за финансирање инвестиција у Градској општини Севојно долази, и долазиће, из буџета Републике Србије.“

Када је реч о инвестицијама у Севојну градоначелник Петковић је рекао:

„У 2018. години на територији Севојна, средствима из републичке касе, урадили смо више него претходних година од када је формирана Градска општина. Када је у питању финансирање из републичке касе Путеви Србије су одрадили око 3 км реконструкције седам улица у Севојну (Соколска, Браће Николића, Миливоја Марића, на Гајевима, Гаврила Принципа, Војводе Мишића), такође је урађено и асфалтирање главног и ђачких улаза при ОШ „Алекса Дејовић“, а изграђено је и преко 130 нових паркинг места, која су била неопходна грађанима. Укупна вредност ових инвестиција је око 20 милиона динара.“

„При крају је доградња вртића „Маслачак“, у коме ће после доградње капацитет бити довољан да прими сву децу из Севојна, а вредност ових радова је око 7 милиона динара, где по пола учествују Град Ужице и Министарство привреде. Кренула је реконструкција Старе школе у Севојну која ће бити нови Културни центар, вредност радова по овом пројекту је 14,3 милиона динара, где 8,5 милиона финансира Министарство за државну управу и локалну самоуправу, остатак Град Ужице.“ -навео је Петковић.

По речима градоначелника, на захтев Севојничана, Железнице Србије су реконструисале железничку станицу у Севојну,  улажући у њу око 4 милиона динара. Србијаводе су очистиле део Цркварског потока, што је коштало око 1,5 милиона динара, а завршава се и око 550 м уређења тока реке Ђетиње, у шта су Србијаводе уложу 20 милиона динара, како би се избегле поплаве у том делу Севојна.

„Наредне године очекујемо још више инвестиција из буџета Републике Србије, очекује нас реконструкција магистралног цевовода Ужице-Севојно, где имамо доста проблема, дотрајале челичне цеви, које морамо заменити. Вредност тих радова је милион евра. Након тога Путеви Србије су планирали 50 милиона динара за асфалтирање улица куда прође тај цевовод. Креће се са изградњом спортске дворане при ОШ „Алекса Дејовић“ за коју је Град издвојио 12 милиона у буџету за 2019. годину, а преосталих 50 милиона динара нам долази из државног буџета. Потписан је уговор да се гради дечије игралиште у Севојну, надамо се да ће стићи и да се ураде кружни токови, али све зависи од завршетка плана који обухвата тај део.“-рекао је Петковић.

 „Ова заједничка седница наша два већа, Града Ужица и Градске општине Севојно јесте потврда добре сарадње и почетак једног новог процеса када је у питању приближавање грађанима Ужица. Убудуће ћемо повезивати више села географски, позивати савете месних заједница тих села и преко њих упознавати грађане шта смо радили и шта имамо намеру да радимо у том подручју. Намера  нам је да ускладимо потпуно, рад руководства и савета. Битно је да покажемо људима да смо ту за њих, и жеља нам је да се приближимо грађанима“, истакао је градоначелник Петковић.

Истичући добру сарадњу са руководством Града Ужица, председник Градске општине Севојно Иван Марић је навео да од ове заједничке седнице очекује, да послужи учвршћивању сарадње између Града Ужица и Градске општине Севојно, као и да послужи ефикаснијем и ажурнијем решавању свих проблема са којима се грађани Севојна свакодневно суочавају.

Снимак са седнице можете погледати ОВДЕ