Пионирке Гимнастичког клуба Севојно

У Костолцу је одржано  II коло пионирске гимнастичке лиге Србије.

На такмичењу  су учествовале и пионирке Гимнастичког клуба „Севојно“ .

У јакој конкуренцији пионирке , на радост Севојничана , освојиле су 4. место екипно.

Екипу су чиниле: Ана Митрашиновић, Теодора Вучковић и Нина Савић.

Тренер: Чедомир Чолић

Судија: Марија Чолић

Од минибаскета до пионира,кошарка у Севојну!

Наставак лепог времена доноси и наставак кошаркашких збивања на теренима Основне школе “Алекса Дејовић”. КК “Севојно” наставља реализацију пројекта организовања утакмица и такмичења уз подршку Градске општине Севојно.

У овом викенду одигран је  минибаскет фестивал за најмлађе учеснике. Кошаркаши из Севојна су били подељени у две екипе, а гости су нам били из Плаy Офф Ужица. Деца су одиграла своје утакмице где резултат није био у првом плану и на крају су сви из школе кошарке Севојно,дечаци и девојчице као и наши гости добили медаље као успомене на ово лепо дружење.

Наставак је уследио утакмицом развојне лиге за млађе пионирке где је ЖКК “Севојно” дочекало екипу ЖКК “Баскета” и заслужено победило резултатом 37:25. Да викенд буде потпун у недељу смо угостили КК “Ариље” у развојној лиги за дечаке рођене 2008/09.године. Млади Севојничани су пружили добру партију и на крају заслужено победили резултатом 59:24.

У склопу припрема за почетак регионалне лиге пионири Севојна су одиграли пријатељску утакмицу са екипом из Ариља и победили. Показали су да се налазе на добро путу пред старт лиге која креће 28.10.2018. када нам у госте долази екипа Слоге из Пожеге. Истог дана креће и лига за млађе пионире који дочекују екипу Милешевца из Пријепоља. Своје утакмице Севојно као домаћин ће играти у Хали “Велики Парк” услед не могућности играња у Севојну. У наставку развојне лиге млађе пионирке Севојна у суботу од 11ч дочекују екипу Младости из Лучана, као и млађи пионири 2007.годишта који своју утакмицу играју од 12:30ч.

Дан гимнастике за све

Гимнастички клуб „Севојно“ је одржао „Дан гимнастике за све“ и турнир у спортској гимнастици поводом Дана Градске општине Севојно, 26.7.2018. године.

 Учествовали су чланови гимнастичког клуба из Севојна и Крчагова,  гости из средње школе из Ариља и публика коју су чинили родитељи учесника.

 Учесници су имали  прилику да се кроз игру и тренинг едукују о здравом начину живота , правилном држању тела и развијању социјалних као и индивидуалних вештина.

Учесници су изводили елементе на партеру, трамболини, разбоју, греди уз надзор стручног особља.

КК “Севојно” почело припреме за следећу сезону

Први  тренинг и прозивка чланова КК “Севојно”, обављен је 1. августа. Прва три тренинга одрађена су у лаганом ритму. Од 6. августа прешло се на режим два пута дневно. Преподневни тренинзи обављају се у Севојничком парку, а поподневни тренинзи на теренима школе. Иако је распуст велики број чланова се одазвао тренинзима. У мушким селекцијама са тренинзима су кренули дечаци 2000, 2002, 2003. годишта као најстарија група, пионирска екипа 2004, 2005. годишта, млађи пионири 2006, 2007. годишта, као и школица кошарке 2008, 2009, 2010. годиште. Упоредо са њима тренира и женска селекција 2004, 2005, 2006. годиште и млађе. Са децом раде тренери Живко Скоковић, Небојша Цвијовић и Душко Мићић.

План припрема је да се први део одради у Севојну, са утакмицама на Златибору. Неке су вец и уговорене против КК “Плаy” из Краљева и КК “Ника” из Суботице. Завршни део припрема обавиће се на Златибору од 25.8.2018.године у дечијем одмаралишту “Голија”.

У оквиру пројекта “Фестивал спорта” Спортско удружење “Севојно” је организовало јавни тренинг и предавање о здравом начину живота и исхране спортисте које ће бити у СРЕДУ 8.августа од 19 часова на отвореним теренима школе “Алекса Дејовић”. Предавање ће водити професор физичког васпитања из Београда, некадашњи професор у Севојну и тренер, Данко Бјеличић.

Овом приликом позивамо све грађане и чланове клуба да присуствују овом јако корисном предавању.

Седми меморијални турнир„Радомир Рашо Мутавџић“

У знак сећања на прерано преминулог фудбалера ФК Севојно и ове године Удружење „Радомир Рашо Мутавџић“, породица и пријатељи организују меморијални турнир у малом фудбалу на Спортским теренима основне школе „Алекса Дејовић” у Севојну.

Турнир се организује уз подршку Градске општине Севојно као и бројних привредника.

Учешће на турниру пријавило је 32 екипe из Севојна, Пожеге, Ужица,Косјерића…

Игра  се по куп систему.

„Играмо и ове године да се сетимо нашег друга Раша, који је изненада преминуо 10. јануара 2012. године и играћемо док знамо за себе“, речи су учесника турнира

Турнир траје до 24.јуна када ће осим три најбоље екипе бити проглашени и најбољи играч турнира, стрелац,голман.

Фестивал спорта Севојно

Спортско удружење Севојно у окриру пројекта „Фестивал спорта‟  организује низ спортских активности који ће се дешавати на Спортским теренима основне школе „Алекса Дејовић‟, током јуна и августа 2018.године.

Пројектом је су обухваћени турнири из кошарке , одбојке као и предавања на теме;

  • Унапређивање услова за безбедан живот младих који подразумева превенцију вршњачког насиља и дискриминације .
  • Чување и унапређивање здравља младих, развијање здравих стилова живота који подразумева развијање свести о здравим стиловима живота и подршка правилном психофизичком развоју младих.

Реализација Пројекта креће 17.јуна 2018. године и прво на програму је турнир у кошарци за девојчице школског узраста рођене 2005. и 2006. као и генерација  2007. и 2008. године, под називом ;

COLINIJA CUP

Учешће су потврдиле екипе;

  • ЖКК Пожега из Пожеге
  • ЖКК Баскет 031 из Крчагова
  • ЖКК Младост из Лучана
  • ЖКК Севојно из Севојна

Предавања ће одржати еминентни стручњаци на задате теме.

Организатор СУ Севојно уз помоћ ГО Севојно обезбедило je пехаре и медаље за све учеснике.

Одржан други Сусрет генерација и ветерана

У организацији Спортског удружења Севојно ,одржан други по реду сусрет генерација које су своје прве кошаркашке кораке направили у Севојну. Учествовало је шест екипа,  најстарија је била екипа рођена 1992. године, а најмлађа  рођенa 2001/02 године.

Поред најстарије и најмађе екипе учешће су узеле и генерације рођене  1993, 1996, 1997, 1998, и 2000, године .

После разигравања по групама у финалној утакмици победник је била екипа генерације рођене 1998.године  против екипе рођене 2000.године.

Пред финалну утакмицу наступили су ветерани Севојна чији  је наступ био пропраћен бурним аплаузом и њихово учешће је учинило овај сусрет још интересантнијим.

На крају је остао договор да се Сусрет генерација и ветерана одржава сваке године почетком јуна.

 Други сусрет Генерација

Други сусрет Генерација, које су своје прве кошаркашке кораке начинили у Севојну, одржаће се у суботу 02.06.2018. године на теренима ОШ “Алекса Дејовић”. Турнир који је оржан први пут прошле године биће настављен и ове, на реновираном терену школе.

Учествоваће  генерације 1992,1993,1996,1997,1998,1999,2000. и 2001. годиште. Утакмице ће се играти по групама а две првопласиране екипе из група иду у полуфинале.

Циљ турнира поред такмичења је дружење и популаризација кошарке.

Свој други сусрет ће имати и ветерани који су обележили велики део кошаркашке историје Севојна. На прошлогодишњем сусрету ветерани су оставили позитиван утисак и на задовољство публике извели много лепих потеза.

Дођите да заједно уживамо у кошарци!!

Спортско удружење “Севојно”  као организатор турнира захваљује се свима који су помогли да се организује овај турнир;

Градској општини Севојно,

Основној школи“Алекса Дејовић” Севојно, и

Великом броју спонзора и пријатеља кошарке.

Кошаркашке активности у Севојну

Спортско удружење “Севојно” потпомогнуто Градском Опстином Севојно протеклог викенда организовало је низ спортских активности. Циљ је био да се окупе сва деца која су чланови СУ”Севојно”, да се уз утакмице и дружење направи једна лепа спортска манифестација. У суботу и недељу на школском терену се поред самих учесника окупило и велики број љубитеља спорта из Севојна а из Ужица. Присутни су имали прилику да виде на делу кошаркаше, кошаркашице, одбојкашице а и децу из школице спорта Севојно. Кошаркаши и кошаркашице су имали утакмице и у суботу и у недељу. Снаге су одмериле све кошаркашке селекције и то следећим редом… Први на терен су изашли дечаци рођени 2006.године који су заслужено савладали своје вршњаке из “Плаy Офф”-а. Одмах затим снаге су одмерили дечаци 2005.годишта, иста та два клуба и овога пута славио је “Плаy Офф”. Затим на сцену ступају дечаци КК “Севојна” рођени 2007.године против дечака рођених 2008.године. Старији дечаци су уписали победу. Своје умеће под обручом имали су прилике да прикажу најмлађи чланови КК “Севојна” 2009/2010.годишта. Свим члановима школе кошарке уручене су медаље као награда за досадашњи рад, а и подстрек за будући. Деца из школице спорта су своје умеће приказали на отвореном терену пред великим бројем гледалаца и заслужено добили медаље. Пионирке ЖКК “Севојна” су своју утакмицу одиграле против годину дана старијих другарица из ЖКК “Плаy Офф”-а коју су изгубиле. Дечаци рођени 2004. године су имали јако квалитетну утакмицу против вршњака из Пожеге коју су изгубили после продужетка. Док су пионири Севојна савладали своје вршњаке из “Плаy Офф”-а. Одбојкашице ОК “Севојна” имале су свој показни тренинг на реновираном одбојкашком терену. Први дан затворен је утакмицом између девојчица рођених 2006/2007.године и дечака 2008.годишта из Севојна.
У недељу су настављена спортска дешавања. Пионирке “Севојна” су савладале пионирке “Баскета 031”. Снаге су одмерили и дечаци 2005.годиста против 2006.годиста, победу је однела старија група дечака из Севојна. Дечаци рођени 2007. и 2008.године одиграли су своје утакмице против вршњака из “Плаy Офф-а”.Старији дечаци су после узбудљиве утакмице победили, а млађи изгубили. Јуниори КК “Севојна” изгубили су своју утакмицу од КК “Пожеге”. Завршетак сјајног викенда крунисали су сениори КК “Севојна” ревијалном утакмицом између себе.
Био је ово један леп спортски викенд у Севојну уз велики број гледалаца. Велика захвалност свим гостима , као и свим нашим члановима и пријатељима клуба, спонзорима.

Нама остаје да вредно радимо и још више напредујемо. А следеће окупљање нас очекује већ 2.6.2018. на “ДРУГОМ СУСРЕТУ ГЕНЕРАЦИЈА”.